Achter de schermen: Hoe onze speaker standaarden worden gemaakt

Als liefhebber van goede audio, wil je een speaker standaard die niet alleen een mooi design heeft, maar ook kwalitatief gewoon perfect is. Onze speaker standaarden worden gemaakt in Nederland, waardoor wij goed zicht hebben op het gehele proces. Dat proces, daar nemen we je graag in mee, zodat je precies weet wat je koopt als je kiest voor een speaker standaard van ons.

De speaker beugel: van speaker tot ontwerp

Is er een nieuwe speaker op de markt of een speaker waar nog geen standaard voor is, dan willen wij daar een speaker standaard voor maken. Dat begint bij het maken van een ontwerp. De speaker wordt hierbij als uitgangspunt genomen voor een eerste schets. Hierbij bepalen we de afmetingen en waar uitsparingen moeten komen voor kabels, knopjes en LED-lampjes. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat elke beugel perfect past bij de speaker waarvoor het ontworpen is, waardoor deze functioneel is en een mooi design heeft.

Vanuit de schets maken we via een technische tekening een prototype. Voldoet deze aan de eisen? Dan gaat de speaker beugel in productie. Dit zorgt voor een naadloze overgang van concept naar realiteit, waarbij elk detail wordt geperfectioneerd om aan onze hoge standaarden te voldoen.

Zwarte L-vormige speaker beugels aan een productielijn

Universele buis en voet

Waar de speaker beugel voor iedere speaker soort verschilt, hebben we bij de buis en de voet gekozen voor een universeel ontwerp. Dit betekent dat, ongeacht de specifieke speaker, onze standaarden een stevige basis bieden.

De buis

De buizen laten wij maken bij een externe partij waar we al vanaf het begin mee samenwerken en waar we zeer tevreden over zijn. We zorgen altijd voor een ruime eigen voorraad, waardoor we altijd voldoende in huis hebben voor een bestelling en niet afhankelijk zijn van levertijden. Inmiddels hebben we twee varianten waar je uit kunt kiezen bij het kopen van een speaker standaard, namelijk een buis van 80 cm en een buis van 100 cm. Deze variëteit zorgt ervoor dat je de perfecte hoogte kan kiezen die past bij jouw ruimte en luistervoorkeuren.

De voet

De voeten worden gemaakt in Drenthe, om precies te zijn Hoogeveen.. Dit begint bij grote stalen platen die in plakken worden gesneden en waar de vormen van de voet uit worden geslepen. Vervolgens gaan de voeten door naar de poedercoater, waar ze door een speciaal voor ons gemaakte productielijn gaan. Hier worden de voeten gespoeld, gespoten, gedroogd, afgekoeld én ingepakt, zodat ze meteen klaar zijn voor verzending.

Een zijaanzicht van een snijmachine die voeten uit metalen platen snijdt

Als eerste de nieuwe standaarden

Doordat wij onafhankelijk zijn van partijen uit het buitenland, kunnen wij heel snel schakelen binnen het productieproces. Het gehele proces, van idee tot productie, neemt ongeveer 3 á 4 weken in beslag. Dat betekent overigens niet dat jij 3 á 4 weken op jouw speaker standaard moet wachten. We beschikken namelijk over een ruime voorraad van onze bestaande speaker standaarden en verzenden deze binnen 24 uur na bestelling. Is er een nieuwe speaker op de markt? Grote kans dat je bij ons als eerste een passende standaard kan vinden!

Zicht op het gehele proces

Een speaker standaard moet van kwaliteit zijn, zodat het je speaker en het geluid goed tot zijn recht kan laten komen. Om deze kwaliteit te waarborgen, zijn wij constant nauw betrokken bij het gehele productieproces van onze speakerstandaards. Wij maken niet alleen zelf het ontwerp voor nieuwe speaker beugels, maar zorgen er ook voor dat de onderdelen van stap naar stap worden gebracht. Hiervoor hebben we wekelijks onze rondes. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat elk product dat ons magazijn verlaat, voldoet aan onze verwachtingen op het gebied van kwaliteit en design.

Zwarte ronde speaker beugels aan een productielijn

Een speaker standaard bestellen

Bestel je speaker standaard eenvoudig online en wij gaan direct voor je aan de slag. Binnen 24 uur worden de onderdelen voor jouw speaker standaard verzameld en verzonden. Ons proces is geoptimaliseerd om snelheid en efficiëntie te garanderen, zonder in te leveren op de kwaliteit die je van ons kunt verwachten.